Soal &
jawap

 
Mengapakah Sistem Air Terion E-IONS begitu mahal?
Ini bukanlah sistem pembersihan yang biasa. Ia merupakan air terion yang sihat untuk keluarga & rakan-rakan anda! Keberkesanan produk ini adalah cepat. Jika anda ingin membeli penapis air yang biasa (Nilai PH sekitar Neutral), E-IONS mempunyai Dispenser Air Tenaga UF yang hanya dijual pada harga RM2,488.
 
Bagaimanakah Sistem Air Terion E-IONS memproses air?
Air paip akan melalui 3 jenis penapis> Melalui tiub inframerah jauh untuk mengurangkan 'kesejukan' air> Titanium Bakar Platinum Jepun> 2 jenis air diproseskan (Beralkali & Berasid)> Untuk mengekalkan atau memperbaiki kesihatan.
 
Adakah Air Terion E-IONS akan menjejaskan sistem imun?
Tidak. Penggunaan Air Terion E-IONS akan meneutralkan keasidan badan yang tidak sihat. Ia mencipta persekitaran dalaman yang kondusif, berbanding dengan persekitaran yang seimbang dengan PH, maka membolehkan tubuh badan berfungsi dengan biasa dan menentang penyakit. Badan yang sihat mengekalkan alkali yang mencukupi untuk memenuhi permintaan kecemasan. Asid yang berlebihan mesti dineutralkan. Sekiranya alkali badan kami habis digunakan, tubuh badan kita akan berada dalam keadaan yang lemah.
 
Kenapa E-IONS PH10 air sihat terion mempunyai bau dan rasa tertentu selepas satu tempoh masa?
E-IONS PH10 air sihat terion memasukkan kalsium ke dalam sel elektrolisis. Anda hanya perlu menekan butang (pH5.5), biarkan mesin dicuci dan air mengalir keluar selama 5 minit untuk menghilangkan bau tersebut.
 
Berapa lamakah air sihat terion beralkali E-IONS boleh disimpan?ions alkaline Ionized Healthy water be stored?
Air elektrolisis adalah bagus untuk gaya hidup yang sihat. Oleh itu, air yang lebih segar adalah lebih baik. Kesegaran air adalah tergantung kepada keadaan penyimpanan dan masa penyimpanan. Biasanya, air boleh terus aktif selama lebih kurang 12 jam pada suhu bilik dan dalam keadaan terdedah,. Dalam keadaan gelap dan tertutup, air dapat disimpan selama 48 jam. Jika air elektrolisis disimpan dalam keadaan gelap, tertutup dan dalam peti sejuk, ia boleh disimpan selama 3-12 hari dan ciri-ciri air elektrolisis tidak akan mengalami banyak perubahan.
 
Adakah pengambilan air sihat terion E-IONS membawa kesan berbahaya jangka panjang?
Tidak! Ia membekalkan nutrien penting kepada kita. Air elektrolisis adalah minuman beralkali. Pengambilan dalam jangka panjang memberikan imuniti kepada badan kita. Selain itu, penggunaan air elektrolisis sebagai air minuman telah wujud dalam sejarah Jepun selama 70 tahun. Sejak tahun 1960-an, pengionan air telah digunakan oleh Kementerian Kesihatan Jepun (setara dengan Kementerian Kesihatan China) sebagai alat perubatan dan klinikal. Air elektrolisis pada asalnya dicipta mengikut ciri-ciri air yang wujud dalam kawasan berumur panjang dengan teknologi tinggi, dan telah disahkan dalam teori dan juga pengamalan praktikal.
 
Adakah air sihat beralkali E-IONS dan air beralkali mempunyai sebarang perbezaan?
Kedua-duanya adalah berbeza. Persamaan kedua-dua air ini adalah nilai PH beralkali mereka. Air beralkali tidak semestinya mempunyai molekul yang kecil. Ia tidak mempunyai ion negatif, tidak mempunyai ciri-ciri air sihat beralkali yang lain, tidak bersih dan tidak mempunyai fungsi perubatan.
 
Berapa lamakah air pengurangan elektrolisis boleh disimpan? Adakah kesannya akan berbeza selepas dimasak?
Air elektrolisis digunakan secara meluas disebabkan oleh pengoksidaan dan keupayaannya untuk mengembalikan kekuatan. Keberkesanan air elektrolisis adalah bergantung kepada masa pengoksidaan pengurangan elektrolisis (pengurangan elektrolisis di antara 250mv ~ 400mv). Kesannya akan menurun jika masa berkesan telah berlalu. Oleh itu, air pengurangan elektrolisis boleh bertahan selama 6 hingga 8 jam kalau disimpan tertutup dan tidak terdedah kepada cahaya matahari. Kalau disimpan dalam peti sejuk, ia boleh bertahan selam 72 jam.
 
Apakah perbezaan kalsium terion dan kalsium tergabung?
Kalsium adalah kimia mineral yang sangat aktif. Kebanyakan unsur yang lain akan bergabung dengan kalsium, seperti kalsium fosfat, kalsium karbonat (serbuk mutiara, makanan tulang), kalsium kimia dan sebagainya. Kalsium yang terion dalam keadaan larut air mengalami proses pengaktifan. Disebabkan oleh gabungan kalsium jenis umum seperti kalsium laktat, kalsium sulfat, kalsium karbonat, ia tidak dapat diionisasikan dan tidak mudah diserap oleh badan. Sebahagian besar akan dikeluarkan secara utuh. Walaupun sebahagian kecil akan diserap, mereka tidak dapat digunakan oleh tubuh badan. Sebaliknya, kalsium terion dan kalsium larut air adalah senang diserap oleh badan kita, dan mereka tidak akan menyebabkan kesan sampingan kerana tiada gabungan radikal berasid.
 
Apakah jenis penyakit yang boleh diperbaiki dengan pengambilan air terion E-IONS?
Sembelit, refluks asid, pembakaran jantung, ulser gastrik, kehilangan selera makan dan sebagainya. Kesan dapat dilihat selepas satu minggu. (Keberkesanannya berbeza kepada setiap individu)
 
Adakah pengambilan air terion beralkali kalsium akan mengakibatkan risiko batu hempedu yang lebih tinggi?
Selalunya, orang ramai merisaukan risiko pengambilan air terion kalsium menyebabkan batu empedu, tetapi ini adalah satu salah faham yang besar. Sesungguhnya analisis batu hempedu mengandungi kalsium kering, tetapi komponen utamanya adalah batu kolesterol. Ia adalah disebabkan oleh kekurangan kalsium, maka hormon parathyroid melepaskan kalsium dari tulang secara berterusan dan dikeluarkan melalui air kencing, dan akhirnya menghasilkan batu hempedu. Kalau darah kita mempunyai kalsium dan bersifat alkali, batu hempedu dapat dilarutkan. Air terion kalsium harus diambil untuk mengelakkan batu dalam tubuh badan kita.
 
Kenapa anda harus minum air sihat terion E-IONS 1 jam sebelum tidur?
Badan kita paling senang menghilangkan kalsium pada waktu malam. Oleh itu, pengambilan kalsium adalah penting sebelum tidur. Air sihat terion akan meningkatkan kelenjar darah dan menurunkan kelikatan darah, membantu kita mencegah strok, bekuan darah dan mengawal hormon.
 
Mendakan berwarna putih wujud selepas air alkali elektrolisis disimpan untuk seketika. Adakah ia akan menjejaskan tubuh badan manusia?
Oleh sebab air alkali elektrolisis mengandungi Ca2 +, Mg2 +, mineral ionik lain, dan ion radikal bukan relatif, ia sangat aktif dan mudah diserap. Penyimpanan dan pendidihan dalam jangka masa panjang akan menyebabkan Ca2 +, Mg2 + bertindak balas dengan CO2 dan menghasilkan CaCO3, MgCO3 dan kalsium oksida (mendakan putih). Kalsium oksida tidak mudah diserap tetapi tidak merosakkan tubuh badan manusia. Walau bagaimanapun, mendakan ini menyukarkan tubuh badan manusia menyerap kalsium.
 
Air apakah yang sesuai digunakan untuk memasak Perubatan Tradisional Cina atau Herba?
Air Terion Akali Kalsium E-IONS sesuai digunakan kerana PH Perubatan Tradisional Cina atau Herba kebanyakannya bersifat alkali.
Ke Atas